👀8281

Samba Adidas Online B75806 Sneakers Arendonk KopenVan Og AL354jqRc

Wetenschappelijke rekenmachines hebben XY-knoppen voor functies met krachten en exponenten. Met de XY-knop kan de gebruiker een getal vermenigvuldigen met een geselecteerd vermogen.

De XY-knop gebruiken

Voer eerst een cijfer in op de rekenmachine, druk vervolgens op de XY-knop en voer vervolgens het gewenste vermogen in. De rekenmachine geeft het resultaat van het getal en het vermogen.

Superstar Glitter Superstar Roze Superstar Adidas Adidas Roze Glitter Adidas vwmN8yn0O

Krachten, exponenten en basen

Het nummer dat u als eerste invoert voordat u op de XY-toets klikt, is het basisnummer. Het wordt vermenigvuldigd met de exponent of het aantal dat is geselecteerd na het klikken op de XY-toets. Het proces van het berekenen van basegetallen door exponenten staat bekend als "verhogen naar de macht". In deze berekeningen wordt de exponent de 'macht' genoemd.

Berekening van bevoegdheden

In wiskunde is de exponent een afkorting voor herhaalde vermenigvuldiging van de basis alleen. In XY-berekeningen vertegenwoordigt de basis het aantal en de exponent het aantal keren dat het aantal door zichzelf wordt vermenigvuldigd. Bijvoorbeeld: als 4 het basegetal is en de exponent 3 is, zou de gelegenheid 4 x 4 x 4 of 64 zijn, de vergelijking kan ook worden begrepen als 4 tot de macht van 3, ook 64.

Waarom X en Y?

De symbolen XY vertegenwoordigen de gebruikelijke vorm van schrijfvragen die te maken hebben met het berekenen van de macht. "2²" betekent bijvoorbeeld het basisnummer of X is twee en Y of de exponent is ook 2. In de wiskunde worden onbekende variabelen weergegeven door letters die beginnen met x, y en z. De calculator vraagt ​​de gebruiker om de X en Y in te voeren in een vergelijking over krachten.

Deel Met Je Vrienden

Superstar Glitter Superstar Roze Superstar Adidas Adidas Roze Glitter Adidas vwmN8yn0O Bij Bezorging 20 Gratis Vanaf Jassenamp; De Toi Morgan Blazers Wehkamp qSVpUzM

Gerelateerde Publicaties

Superstar Glitter Superstar Roze Superstar Adidas Adidas Roze Glitter Adidas vwmN8yn0O

Superstar Glitter Superstar Roze Superstar Adidas Adidas Roze Glitter Adidas vwmN8yn0O

Hoe 3 delen te vermenigvuldigen

Een breuk bestaat uit twee delen: de teller bovenaan en de noemer onderaan. Bijvoorbeeld, in 4/5, 4 is de teller, en 5 is de noemer. Het product van een willekeurig aantal vermenigvuldigde breuken is gelijk aan het product van alle vermenigvuldigde tellers over het product van alle vermenigvuldigde noemers.

Hoe tijd te berekenen Math

Tijd wiskunde onderzoekt het concept van het vertellen van tijd en het converteren van tijd in seconden, minuten, uren, dagen, weken, maanden en jaren. Het vinden van wiskundige tijdoplossingen kan betekenen optellen en aftrekken om de hoeveelheid verstreken tijd te vinden of kan vermenigvuldigen of delen om tijdeenheden om te zetten, betekenen. Het converteren tussen tijdseenheden vereist inzicht in het aantal eenheden per grotere tijdseenheid.

Na Sacos Superdry Delwen Comprar E Ofertas Dressinn m8nyvN0wOP

Hoe een natuurlijk logboek te annuleren

Superstar Glitter Superstar Roze Superstar Adidas Adidas Roze Glitter Adidas vwmN8yn0O

In de wiskunde is de logaritme van elk getal een exponent waaraan een ander getal, een basis genoemd, moet worden verhoogd om dat getal te produceren. Bijvoorbeeld, aangezien 5 verhoogd naar de derde macht 125 is, is de logaritme van 125 naar de basis 5 3. De natuurlijke logaritme van een getal is een specifiek geval waarin de basis het irrationele getal e is, gelijk aan ongeveer 2.

Vergelijkingen van rechthoekig naar polair formulier converteren

In trigonometrie is het gebruik van het rechthoekige (Cartesiaanse) coördinatensysteem heel gebruikelijk bij het tekenen van functies of vergelijkingssystemen. Onder bepaalde omstandigheden is het echter nuttiger om de functies of vergelijkingen in het poolcoördinatenstelsel uit te drukken. Daarom kan het nodig zijn om te leren om vergelijkingen om te rekenen van rechthoekige naar polaire vorm.

Hoe een breuk met een variabele te verdelen

Squaring van een getal, of algebraïsche uitdrukking die een variabele bevat, betekent het alleen vermenigvuldigen. Squaring-getallen kunnen in je hoofd of op een rekenmachine worden gedaan om een ​​echt antwoord te krijgen, terwijl het kwadrateren van algebraïsche uitdrukkingen een onderdeel is van het vereenvoudigen ervan. Squaring-breuken met beide getallen houdt in dat de teller in vier cijfers wordt gezet en in de teller van het antwoord wordt geplaatst, en dat de noemer wordt gekwadrateerd om het resultaat in de nieuwe noemer te plaatsen.

Staafgrafieken maken

Staafdiagrammen zijn een geweldige manier om uw gegevens visueel weer te geven om items te vergelijken of om te laten zien hoe ze in de loop van de tijd veranderen. Het maken van een staafdiagram en het plotten van uw gegevens is een eenvoudig proces zodra u de basiscomponenten van alle staafdiagrammen begrijpt. Alle staafdiagrammen hebben vier basiselementen. De eerste is een titel, die een essentieel onderdeel is van de staafgrafiek omdat deze de algehele significantie van de gegevens verduidelijkt.

Shoe Nmd Primeknit Xr1 35 Adidas Sneakers Ba7215ba7215£47 0O8myvnwN

Kwartielen berekenen

Bij het rangschikken van nummers, zoals testscores of de lengte van slagtanden van olifanten, kan het nuttig zijn om de ene rang te conceptualiseren ten opzichte van de andere. U wilt bijvoorbeeld weten of u hoger of lager scoort dan de rest van uw klas of dat uw huisdierenolifant langere of kortere slagtanden heeft dan de meeste andere huisdierenolifanten in uw blok.

Lichtblauw Met Leren Schoudertas Copy Ketting Megan b7vgY6yf
Superstar Glitter Superstar Roze Superstar Adidas Adidas Roze Glitter Adidas vwmN8yn0O