Dames Adidas Sneakers Sneakers Sneakers Dames Eindhoven Adidas Adidas Adidas Eindhoven Sneakers Dames Eindhoven zpGSUMVq
15-10-2018, 06:23 | Van de redactie

RENKUM De tweede editie van Woest en Bijster vindt van zaterdag 20 tot zondag 28 oktober plaats: het landschapskunst- en locatietheaterfestival tussen Renkum en Bennekom. Twintig fraaie plekken zijn het decor van landschapskunst of theatervoorstellingen, geïnspireerd op de woeste bossen, prachtige beekdalen, besloten heitjes en verlaten schuren. Een fiets- en wandelroute verbindt alle festival plaatsen.

Woest en Bijster vindt plaats in de herfst van 2018 en is daarom zeker niet voor watjes. Het is ruig, woest en bijster. De plaatsen voor kunst en theatervoorstellingen zijn de bosgebieden Ede en Oostereng, Renkums Beekdal, Landgoed Quadenoord en het Bennekoms heitje. Deze zijn te bezoeken tussen 10.00 en 17.00 uur.

Woest en Bijster biedt vernieuwende experimentele vormen van kunst, waarbij meerdere disciplines elkaar opzoeken en versterken. Bezoekers worden actief betrokken bij de voorstellingen en kunstwerken, waardoor de kunstbeleving intenser is. De combinatie van ruige natuur en landschapskunst/locatietheater biedt een fraaie ervaring. Voor bezoekers een inspirerende gelegenheid om dit bijzondere gebied te verkennen via de uitgezette fiets- en wandelroute (15 tot 25 kilometer). Een routekaart is in oktober te koop voor 1 euro bij informatiecentrum Renkums Beekdal en de AH Renkum. De informatie en de theatervoorstellingen met ticketkosten, staan in september 2018 op de website www.woestenbijster.nl.

Het festivalhart ligt in het centrum van Bennekom op het Van Slootenplein. Van 20 tot en met 28 oktober is hier dagelijks de informatiepost en kaartverkoop in voormalig Intersportpand Van Wonderen, Dorpsstraat 1 Bennekom. Vanaf 17.00 uur is er livemuziek op het plein met eten, drinken en livemuziek in de tipitent. Op 20 oktober vindt hier ook een muziekavond plaats, vanaf 17.00 uur.
Bij Informatiecentrum Renkums Beekdal, Nieuwe Keijenbergseweg 170, Renkum is tevens een startplaats. Daar zal ook de routekaart verkrijgbaar zijn. 

In 2016 vond de eerste editie plaats van Woest en Bijster in een weekend. Meer dan 10.000 enthousiaste bezoekers bezochten dat festival. Deze tweede editie is langer van opzet. Bezoekers kunnen gedurende een hele week genieten van de buitenactiviteiten.