Luxe Trends De Schoudertas GoldLedertrend Diva Zebra HIWE9D2

Verkopers roeren zich nadrukkelijk op overnamemarkt

Terug | Home > Nieuws > Nieuwsberichten > Verkopers roeren zich nadrukkelijk op overnamemarktTrail Voetbalschoenen Sokje Freedom Adidas Met nl Zwart gbf7y6

Overnamematch.nl – De afgelopen maanden regent het telefoontjes van ondernemers die willen praten over de verkoop van hun bedrijf. Een uitdaging voor ons om uit de vele kopers de juiste te vinden voor de ondernemer.

De toenemende interesse van verkopers is op zich niet raar na een aantal crisisjaren waarbij de meeste ondernemers de handen vol hadden aan hun eigen bedrijf. Dit had tot gevolg dat het aantal verkopers op de overnamemarkt de afgelopen jaren fors geslonken is. Dit in tegenstelling tot het aantal kopers dat juist explosief steeg. Voor ondernemers die de afgelopen jaren wel de overnamemarkt op gingen, was dit natuurlijk een mooi gegeven. Voor kopers betekende dit dat alleen een actieve zoektocht tot succes leidde.

Bedrijf verkopen

Nu lijkt langzaam het tij te keren en oriënteren steeds meer ondernemers zich op een mogelijke bedrijfsverkoop. De wat betere vooruitzichten helpen hier natuurlijk bij, evenals de media die steeds iets positiever lijkt te worden. Maar ook andere overwegingen spelen hier een rol bij.

Of het nou een retailer is die worstelt met het online vraagstuk, de producent die worstelt met de internationalisering of de ondernemer die worstelt met verdere professionalsering van zijn organisatie. De vraag die velen stellen, is: waar moet mijn bedrijf naartoe de komende jaren en ben ik daarbij de beste stuurman?

Daarnaast is er natuurlijk een groep ondernemers die gewoon genoeg heeft van dit bedrijf; een ondernemer die vijf, tien of twintig jaar op de bok zit en zich wil gaan focussen op andere dingen. Ieder heeft zijn eigen overwegingen om de overnamemarkt op te gaan. En velen hebben de afgelopen jaren pas op de plaats gemaakt.

Overnamemarkt

De positieve insteek zat er natuurlijk aan te komen. Of het nu al echt losbarst is moeilijk te zeggen, maar langzaam maar zeker zal het aantal verkopers op de overnamemarkt toe gaan nemen.

Een mooie uitdaging voor fusie- en overnameadviseurs om uit de vele kopers de juiste te vinden voor de ondernemer. Een strategische (internationale) koper, een investeringsfonds, een collega-concurrent, een leverancier, een klant, een MBI’er, het management of een van de kinderen? Keus genoeg, maar welke koper is de juiste?

Wilt u weten wat Marktlink voor u kan betekenen?
Neem contact met ons op.Neem vrijblijvend contact opU kunt ook bellen naar +31 (0) 20 470 93 74

Deel dit bericht

Gratis adviesgesprek

Geheel vrijblijvend een verhelderend oriëntatiegesprek over uw mogelijkheden.

LowW AdidasRelace AdidasRelace B25340 LowW 15fa B25340 Cbkcbkftwwht 15fa WxEQCBredo

Marktlink nieuwsbrief

Loop geen essentiële informatie mis over bedrijfsverkoop of bedrijfsovername.

The Night Price Mens Stan Shoes Lowest Adidas Winter Tan Smith BCedorx